Op loopafstand

Het is slechts vijf minuten wandelen naar de oever van het Haringvliet. Vanaf de dijk van de Hitsertse Kade ziet u Tiengemeten liggen. Er is een klein haventje plus een strand met zonneweide. Hier kunt u op zomerse dagen een duik nemen, terwijl tientallen zeilboten voorbijvaren. Wilt u zelf met een groep een zeiltocht maken dan kunt u mee met de Hoop op Zegen. Niet in groepsverband, maar toch zeilen kan bij TipTop Sailing. Geen zeiler? Dan kunt u een vaartocht maken met een historische motorsleepboot met Vaardiensten de Zwart.

Molen Landzigt (zichtbaar vanuit de B&B en vijf minuten gaans) is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. Hier kunt u eigen gemalen meel van de biologische boeren uit de Hoeksche Waard kopen.

In Zuid-Beijerland opent siertuin De Hoektuin op donderdag en zaterdag de poorten. De veerpont naar het eiland Tiengemeten is een wandeling van dertig minuten. Op het eiland kunt u rondritten maken met Piet Holster en zijn huifkar. Eenmaal terug van Tiengemeten kunt u langs bij Noras theetuin voor bijvoorbeeld een lekkere lunch.

Een nieuwe attractie zijn de kanos die vanaf de Hitsertse Kade verhuurd worden. Wilt u liever een uurtje exclusief shoppen? Konijnendijk Mode is een ware mode mall die bezoekers uit de weide omgeving trekt. Alle bekende merken van Hugo Boss tot Floris van Bommel liggen er in de schappen.

Op fietsafstand

Nationaal Landschap De Hoekse Waard is een waar fietsparadijs. Stille dijken en comfortabele fietspaden bieden u ruim baan op weg naar de groene Korendijkse Slikken (15 minuten), het natuurparkje Klein Profijt (35 minuten) en het enige veenweidegebied van de Hoekse Waard, hetOude Land van Strijen (30 minuten). Fraaie dorpjes die als Geheimtip gelden zijn Strijensas (45 minuten), Sint-Anthoniepolder (1 uur) en Piershil (20 minuten). Wissel de stilte af met het bruisende leven van de enige stad in de omgeving, Oud-Beijerland. Hier vindt u de Hema naast fraaie modezaken. Niet bang voor een colletje? Steek dan het Haringvliet over en fiets naar de oude vestingstad Willemstad, op een goed uur trappen.

Per auto

Binnen een half uur rijden vindt u werkelijk alles wat Nederland te bieden heeft: de historie van de oudste stad van Nederland, Dordrecht en de modernste architectuur

te Rotterdam. Recreeren kan op het surfstrand van de Grevelingendam en op het strand van Ouddorp (30 minuten). Kunst, cultuur en natuur liggen onder handbereik. Informatie daarover is in de Bed and Breakfast aanwezig. Een speciale attractie is de Fast Ferry, die u vanuit Ridderkerk naar de molens van Kinderdijk of de zilverstad Schoonhoven brengt.